Ninja

 

Myten

Ninja betyr «den som er skjult». Filmer og magasiner forteller oss at ninjaen var en leiesoldat i Japan under middelalderen, de er ofte fremstilt som snikmordere.

Fakta og historie

Aller først; Ninjaer er ikke krigere fra en annen tid. Så vidt vi vet har ninjaer alltid vært en del av oss, og kommer nok alltid til å være det. Det finnes derimot svært lite fakta og historikk om ninjaene. Grunnen til det er at de er ekstremt sjenerte.

Første gang man hørte om noe som kunne minne om ninjaer var fra mongolske hærer på 1200-tallet. Mongolene var dyktige krigere, og det var ingen som greide å kjempe mot dem. Likevel var det et folk som alltid slapp unna. Da mongolene skulle angripe dette folket, var husene deres plutselig tomme og man kunne ikke begripe hvor de var blitt av. Dette skjedde flere ganger.

I dag tror man at det var ninjaer som bodde der.

COLOURBOX17709788
I populærkulturen: Slik blir ninjaen ofte fremstilt i magasiner og filmer.

Ninjaer i Norge

Vi tror ninjaene kom til Norge på 60-tallet. I en periode drev det i land mange større båter langs deler av Vestlandet. Det rare med disse båtene var at de var tomme, men likevel virke det som om noen styrte dem.

Vi antar det var usynlige ninjaer som styrte båtene – og dermed tok seg i land uten at noen så dem. Man antar at de siden den gang har de blandet seg inn i samfunnet vårt.

Psykologi og fysiologi

Hva som får ninjaer til å bli usynlige er litt uklart, men man tror det skjer når de blir veldig redde. Det vi vet er at hvis noen ser rett på dem – klarer de ikke å bli usynlige. Det strides, blant både ninjaer og vanlige mennesker, om dette er et handikapp eller en naturlig egenskap hos ninjaen.

Nøyaktig hvilke situasjoner som gjør at ninjaen blir usynlig er noe uklart, og varierer fra ninja til ninja. Denne forskjellen tror vi skyldes at ninjaer har blandet seg med oss mennesker, og at det i dag finnes alt fra en halvt ninja til 1/8-dels ninja.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s